Φυσικοθεραπεία

Το ανθρώπινο σώμα περνάει κατά καιρούς περιόδους πόνου. Σχεδόν όλοι μας, έχουμε περάσει ή θα περάσουμε, μια κρίση της αυχενικής ή της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Το γόνατο μας θα πονέσει και ο ώμος μας θα εκτελέσει με δυσκολία κάποιες κινήσεις.

Μέσα στη ζωή θα ακούσουμε τις λέξεις κήλη, προβολή, εκφύλιση, στένωση, μετατόπιση και τενοντίτιδα. Τις περισσότερες φορές η αίσθηση του πόνου είναι το σύμπτωμα που μας εμποδίζει να κάνουμε μια κίνηση. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι πάντα σωστό να καθόμαστε ακίνητοι όταν πονάμε.

Η σύγχρονη καθημερινότητα έχει συμβάλει στο να νιώθουμε επιρρεπείς σε μυοσκελετικούς πόνους, είτε λόγω καθιστικής ζωής είτε εξαιτίας λανθασμένης προσέγγισης στη γυμναστική. Αυτό πολλές φορες μας οδηγεί σε έναν φυσικόθεραπευτη. Μέσα απο την εξέλιξη, τη γνωση, την τεχνολογία και την έρευνα ο φυσικοθεραπεύτης καταφέρνει να βρίσκει τα αίτια που προκάλεσαν το εκάστοτε πρόβλημα στο σώμα μας και να τα αντιμετωπίζει ανάλογα.

Η γρήγορη και σωστή αντιμετώπιση είναι το κλειδί στο να επαναφέρουμε το σώμα μας στη  φυσιολογική του τροχιά. Ζούμε σε μια εποχή στην οποία μπορούμε να δώσουμε στο σώμα μας αυτό που πραγματικά του αξίζει και να ζήσουμε με ποιότητα.